SMOOTH, DE CRÈME-ACHTIGE REVOLUTIE

Ontdek Smooth, de plantaardige alternatieven voor zuivel, voor degenen die durven te veranderen. Of je nu vegetariër, veganist, flexitariër bent of gewoon een food lover, de spreads van Smooth zullen je bij elke hap bekoren. Te smeren op een stukje brood, om te dippen tijdens de aperitief of gewoon om te delen bij alle smakelijke gelegenheden… Ze voegen een onweerstaanbaar romige touch toe aan al je favoriete recepten!

HET GEHEIM VAN DEZE HEERLIJK ROMIGE TEXTUUR: DE CASHEWNOOT

Het mysterieuze ingrediënt achter deze zalig romige textuur is niets minder dan de cashewnoot! De cashewnoot is een natuurlijk ingrediënt dat perfect is voor het maken van plantaardige alternatieven voor kaas vanwege zijn neutrale smaak en zachte, romige structuur wanneer het gemixt wordt. Het is ook een uitstekende bron van gezonde vetten en plantaardige eiwitten.

DE MAGIE VAN FERMENTATIE

De spreads van Smooth ondergaan een fermentatieproces dat resulteert in een gladde en romige textuur, vergelijkbaar met die van traditionele smeerbare kazen. Gefermenteerd voedsel staat bekend om zijn overvloed aan “goede bacteriën”, die onze gezondheid ondersteunen door de spijsvertering te bevorderen en ons immuunsysteem te versterken.

DUURZAME AANPAK

De cashewnoten van Smooth worden rechtstreeks geïmporteerd in samenwerking met een coöperatie van producenten in Burkina Faso, met een focus op eerlijke handel en duurzame landbouw. Ze worden ter plaatse geoogst en gepeld, vervolgens rechtstreeks naar Europa vervoerd per boot, zonder tussenpersonen, om de koolstofvoetafdruk van het product tot een minimum te beperken.

Smooth ondersteunt ook boeren door de stukjes cashewnoten aan te kopen die tijdens het pellen zijn gebroken, die niet voldoen aan de normen van de detailhandel en anders zouden worden verspild. Deze kleine stukjes worden verrijkt door ze te mengen met heerlijke kruiden en specerijen, en vervolgens omgezet in spreads.

Doe mee met onze #NoFoodWaste missie, waar elke kleine cashewnoot telt!

GOED VOOR JOU,
GOED VOOR DE PLANEET

Door te kiezen voor de plantaardige spreads van Smooth in plaats van traditionele zuivelalternatieven, verwen je je smaakpapillen terwijl je positief bijdraagt aan het milieu.

De spreads van Smooth zijn gemaakt van biologische en 100% plantaardige ingrediënten, die een lagere koolstofvoetafdruk hebben dan dierlijke producten. Gebruik Smooth voor je volgende borrel, smeer het op een stukje brood of voeg een romige touch toe aan je gerechten. Een klein gebaar met een grote impact!

KLAAR OM JE AAN TE SLUITEN BIJ DEZE ROMIGE REVOLUTIE
VOOR EEN GROENERE EN GEDURFDERE WERELD?

ONZE SPREADS

Ontdek onze romige, dromerige spreads op basis van cashewnoten. Geen kaas, maar puur plantaardig plezier.

CHIVES & SHALLOTS

GARLIC FUSION

OLIVE & ORIGANO

5 PEPPER BLEND