OUR SECRET INGREDIENT

ROMIG EN ZACHT

Het mysterieuze ingrediënt dat deze romige textuur op een 100% plantaardige en natuurlijke manier creëert, is niets anders dan de cashewnoot!

We gebruiken stukjes cashewnoot die te klein zijn om zo gegeten te worden, en we sublimeren ze in onze recepten door ze te mengen met kruiden, specerijen en heerlijke specerijen.

Maar daar houdt de magie niet op! Het mengsel wordt vervolgens gefermenteerd, waardoor een zachte, romige textuur ontstaat die kan wedijveren met die van traditionele smeerkaas.

GOED VOOR JOU, GOED VOOR DE PLANEET

Gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals yoghurt, kimchi, zuurkool en kombucha, worden al eeuwenlang gegeten en staan bekend om hun unieke smaken en texturen. Maar gefermenteerd voedsel is ook rijk aan probiotica, waardevolle bondgenoten voor onze gezondheid. Deze goede bacteriën helpen het evenwicht van onze darmflora te behouden, onze spijsvertering te reguleren en ons immuunsysteem te versterken.

Smooth’s spreads zijn ook een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele zuivelproducten, dankzij de volledig plantaardige ingrediënten. Traditionele zuivelproducten kosten veel grondstoffen en hebben een negatieve invloed op het milieu vanwege de veeteelt, die aanzienlijk bijdraagt aan de uitstoot van broeikasgassen, bodemverarming en watervervuiling. Plantaardige spreads worden daarentegen vaak gemaakt van ingrediënten zoals noten of zaden die een lagere milieu-impact hebben dan ingrediënten van dierlijke oorsprong.

LIVE VANUIT ONZE WORKSHOP

Onze producten worden met de hand gemaakt in ons workshop in België, waar we zorgen voor elke fase van het proces, van de ontwikkeling van de recepten tot de verpakking en de inkoop van ingrediënten.

We zijn ervan overtuigd dat aandacht voor detail en een ambachtelijke aanpak essentieel zijn voor het produceren van producten van hoge kwaliteit die niet alleen heerlijk zijn, maar ook met zorg en passie zijn gemaakt. Van de zorgvuldige selectie van de beste ingrediënten tot de transformatie ervan in onze kenmerkende recepten, we zijn trots op elk aspect van ons productieproces.

MEER INFORMATIE?